Zulte-Waregem-Genk 2-0

Saturday 01 November 2014 om 17:54

Het geluk kon niet blijven duren, de voorbije 2 wedstrijden werden we nog rijkelijk beloond met 6 op 6 zonder goed te spelen, maar tegen Zulte zat puntengewin er nooit in. Het is allemaal zo inspiratieloos en ontzettend saai om naar te kijken.

Enig lichtpuntje van de avond was dat we opnieuw door de tegenpartij gesteund werden, waarvoor dank. Net zoals Lierse dat enkele dagen geleden in Genk deed, hebben de thuissupporters in de 12e minuut geapplaudisseerd ter steun voor onze sfeertribune. Dit was de oproep die de sfeergroep van Zulte Waregem naar hun fans gedaan hadden :

"Jullie hebben de voorbije weken, maanden allemaal kunnen zien wat er zich afgespeeld heeft in Genk. Capo's, trommelaars, zelfs gehele sfeergroepen kregen zonder reden een stadionverbod of worden uit het stadion geweerd. Één van de meeste gewaardeerde en actieve sfeertribunes in België is nu een koude lege tribune geworden. Wij willen ons graag solidair tonen met de Genkies en het initiatief van Lierse overnemen. Doe mee met onze sfeergroep, toon je medeleven en zorg dat de volledige 12e minuut gevuld kan worden door handgeklap."

Tot slot ook nog dit : Lierse had dinsdag in Genk ook nog een spandoek voor ons bij met daarop "Keep the fait". Maar rarara... het spandoek mocht niet binnen van Genk. Het laag kan je nog vallen...

Bon, gelukkig was er nog goulashsoep op de terugweg, merci Berke!


Reacties

01 November 2014 om 18:30
Dit is nu al de 7e of 8e club die ons steunt, en er zullen er ongetwijfeld nog volgen. Maar het blijft zo ongelooflijk frustrerend dat zo een groot deel van onze eigen supporters het allemaal niet begrijpen wat er zich écht afspeelt in Genk. Terwijl andere clubs onze sfeertribune steunen, worden ze door de eigen fans uitgemaakt. Het is dan ook schrijnend hoe weinig dat de meerderheid van de Genk supporters inzicht hebben in de situatie en puur op scoreverloop en klassement supporteren en zich niks aantrekken van de echte Genk cultuur. Dat ze niet willen inzien dat die stadionverboden grotendeels onterecht waren, dat ze hen beschouwen als hooligans. Geen idee waar ons bestuur zulke geloofwaardigheid heeft opgebouwd.

Geen sfeer meer in Genk dus, en dat zal nog lang zo blijven, maar gelukkig kunnen we wel nog volop genieten van al die fantastische spelers die onze beste vriend Jacob heeft uitgekozen!

04 November 2014 om 20:31
al een geluk dat ik voor sfeer zorg achter mijne toog he maat hihihihihi

04 November 2014 om 23:28
Hebben we op uitmatchen weinig aan he, kom nog maar eens sfeer in de bus maken

Plaats reactie:

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen!


Indien u nog geen account heeft, of uw logingegevens niet meer kent, klik rechtsboven op registreren of inloggen (daar kan u uw gegevens opnieuw opvragen).