Begrafenis Ber

Friday 08 April 2016 om 15:48

Vandaag vond de begrafenis van Ber plaats. Het was bijzonder emotioneel voor alle aanwezig Racing Devils, maar ik denk dat we op een mooie manier afscheid hebben kunnen nemen. En echt afscheid is het ook niet want we gaan het nog zovaak over hem hebben. Ik kan het me niet voorstellen hoe we ooit naar een wedstrijd van Genk zullen gaan zonder wel eens even aan hem te denken, er zijn zoveel zaken die ons aan hem herinneren.

Ook vanavond tijdens de wedstrijd Genk-Oostende zal Ber nog herdacht worden tijdens het vlaggenmoment en op de videowall. Hij zal ongetwijfeld meekijken van hierboven, en Genk aan de 3 punten meehelpen!

Voor diegene die niet aanwezig konden zijn op de begrafenis hier de tekst die de Racing Devils hebben voorgelezen in de kerk :

---

Beste Ber,

Wat zijn we geschrokken van je heen gaan.
Je was voor meer dan 17 jaar de voorzitter van onze supportersclub de Racing Devils. Die heb je altijd op zo een manier geleid dat iedereen respect voor je had. Alles regelde je, niets was teveel gevraagd. We hebben vaak gevraagd of we niet wat werk uit je handen konden nemen, maar kregen steevast het antwoord dat jij het allemaal zonder probleem geregeld zou krijgen.
En dat was ook zo, op al die jaren kunnen we je op geen foutje betrappen. Voor 600 man de verplaatsing naar de bekerfinale organiseren, geen probleem, niemand werd over het hoofd gezien.
Ook de Europese verplaatsingen waren steeds een succes. Gelukkig hebben we nooit iemand vergeten mee terug te nemen, al was Gerard in Dortmund toch enkele uren spoorloos...
En in Porto heb je ons 2 uur laten vastzitten bij de politie in de metro door je ticket vergeten te scannen, die nog openstaande boete zullen ze nu vast wel laten vallen.

Het is niet te omvatten wat een leegte je achterlaat, zowel op de thuismatchen waar we voor de match altijd samen ene gingen drinken bij Frenske, als in de bus, jouw plaats helemaal vooraan naast de chauffeur...
We hebben vorige zondag al gemerkt wat voor een onwezenlijk gevoel het is, dat die plaats nu leeg is. We zullen nooit meer kunnen roepen, Berke zet die muziek get heller!! Ook je legendarische uitspraken "Is ederein hej?" of "wat goan ver make??" zullen we missen.
Het was ook de plaats waar je vroeger altijd een geheim voorraadje Geuze had liggen, alleen voor jou bestemd. De laatste jaren had je die Geuze volledig ingeruild voor water, zonder één uitzondering.

Nu je er niet meer bent beseffen we des te meer hoe moeilijk het is om onze club te leiden, er komt zoveel meer bij kijken dan we konden inschatten. Maar we beloven je dat we er alles aan gaan doen om de club die jij groot gebracht hebt voort te laten bestaan. We gaan ongetwijfeld nog vaak denken, hoe zou Ber dit regelen... We kunnen je niet genoeg bedanken voor alles wat je voor ons gedaan hebt.

En Ber, hierboven mag je terug Geuze drinken, laat het smaken!


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht.

Plaats reactie:

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen!


Indien u nog geen account heeft, of uw logingegevens niet meer kent, klik rechtsboven op registreren of inloggen (daar kan u uw gegevens opnieuw opvragen).