Ledenvergadering

Thursday 30 June 2016 om 11:35

Vanavond zijn de Racing Devils samengekomen om eens te praten over de toekomst van de Racing Devils na het zware verlies van Ber. Met 15 leden hebben we een constructieve avond gehad waaruit nog maar eens blijkt hoe iedereen begaan is met de club en er het allerbeste mee voor heeft. Hier een overzicht van alle besproken punten :

Verkiezing nieuw bestuur
Een bestuur van een supportersclub moet uit minstens 3 personen bestaan. Na het heengaan van Ber blijven enkel David en Vincent over. We hebben dan ook de vraag op tafel gelegd wie interesse heeft om erbij in het bestuur te komen. We hebben al Freddy die ons bijzonder goed helpt met de drank waarvoor we hem niet genoeg kunnen bedanken. Hij gaat dit met plezier blijven doen maar hoeft niet de titel te hebben van in het bestuur te zitten. Er waren 2 kandidaten om ons te vervoegen. Ten eerste Tom Appeltants, onze vlaggenman, actief in het bankwezen waardoor hij onze financiële zaken mee kan helpen regelen. Maar ook Brenda Vanmontfort stelde zich kandidaat, het spreekt voor zich dat iedereen uiterst opgetogen was dat we terug een Vanmontfort in het bestuur kunnen hebben! Beiden werden dan ook unaniem geaccepteerd.
Ook moesten we een nieuwe voorzitter kiezen, aangezien ik, Vincent Gerets, momenteel reeds de inschrijvingen en dergelijke taken op mij nam, is besloten dat ik de voorzitter zal zijn, met dank voor jullie vertrouwen.
We hopen dat ook iedereen die niet aanwezig kon zijn op de vergadering achter deze keuze staat.
We zijn er van overtuigd dat we met ons 4 een goed team zullen zijn en gaan er alles aan doen om de club op een mooie manier verder te zetten. Onze Ber zal voor altijd onze erevoorzitter zijn!

Financiële situatie
Na een moeilijk jaar met alsmaar minder supporters mee op verplaatsing, was de rekening van de Racing Devils bijna leeg. We zullen dus eigenlijk nieuwe reserves moeten gaan opbouwen dit jaar, om eventuele moeilijke periodes in de toekomst probleemloos door te komen. De play offs waren gelukkig wel succesvol, deze hebben we allemaal zonder verlies kunnen doen. Dit meestal door het meenemen van een andere club, wat we ook in de toekomst wel regelmatig zullen gaan doen. Het komt er op neer dat we voor een verplaatsing met minstens 35 personen moeten zijn om geen verlies te hebben.
Om terug reserves op te bouwen zijn er een aantal voorstellen gedaan :
- sponsors zoeken : in ruil voor reclame op websites/flyers/... Als er mensen zijn die mogelijke sponsors kunnen aanbrengen, laat zeker iets weten.
- verhogen lidgeld/consumpties : Er werd door de leden zelf voorgesteld de consumpties op te trekken naar 1,20€. De prijs staat nu al erg lang op 1€ terwijl de bierprijs uiteraard wel omhoog gegaan is. Echter het gemak van 1€ per bon is ook veel waard. Het rekent veel makkelijker en vaak wordt ook snel cash betaald, een stijging zou dit allemaal ingewikkelder maken. Iedereen was echter akkoord om de prijs eventueel naar 1,20€ op te trekken, we gaan verder bekijken of dit effectief nodig is of dat we het nog op 1€ kunnen houden. We gaan ook eens nagaan welke prijs andere clubs vragen. De prijzen van het lidgeld zullen we niet verhogen.
- organiseren events / helpen op events van de gemeente : We kunnen ook eens een spaghettidag organiseren of volgend seizoen onze barbecue uitbreiden naar een groot gebeuren om ook niet leden aan te trekken. Verder kwam ook ter sprake om bv te helpen op een kienavond.

Nu met het nieuwe seizoen de lidgelden weer betaald moeten worden, hebben we echter al een mooi startkapitaal om verder mee te werken. Als de opbrengsten blijven zoals in de play offs, zie ik geen enkel probleem om rond te komen.

Drank
Momenteel werken we samen met de GB voor onze drank. Deze bieden ons een goede prijs maar vooral ook de luxe van alle drank gekoeld te zetten met dank aan Boris Mechels. Er kwamen echter nog andere voorstellen binnen die we zullen bekijken, maar een kleine financiële winst weegt echter niet op tegen het gemak van de samenwerking met Boris. We zullen dit nog verder bekijken.
De GB heeft wel geen glazen flesjes water en ice tea. Hier moeten we nog een andere oplossing voor vinden.
Wel werd gezegd dat we een duidelijker overzicht moeten ontvangen van de GB met hoeveel drank we gehaald hebben en hoeveel leeggoed we terug binnen brengen. Er is namelijk nog een openstaande rekening van in Ber zijn tijd waar veel onduidelijkheid over bestaat. Doordat er niks op papier staat is het moeilijk te achterhalen wat we hier precies mee moeten.
Verder werd er unaniem goedgekeurd dat sterke drank op de bus verboden is.

Website/facebook
Sinds de inschrijvingen niet meer via Ber verlopen, wordt de website gebruikt om alle inschrijvingen bij te houden. Ik roep dan ook met aandrang op om zoveel mogelijk via de website zelf in te schrijven! Hierdoor heeft u zelf controles over uw in- of uitschrijvingen, en bent u ook zeker van een ticket! Via mail, sms of telefonisch inschrijven gaat natuurlijk ook nog, maar via de website is het veiligste zodat zeker geen mail of sms over het hoofd gezien wordt. Ook ontlast dit de persoon die de inschrijvingen bijhoudt ;-)
Iedereen heeft reeds een login op deze website. Indien hij deze niet kent, kan hij die altijd via zijn emailadres opvragen rechtsboven op de site via Inloggen > Wachtwoord vergeten. Gelieve dus geen nieuwe account aan te maken om dubbele accounts te vermijden.

Indien je je inschrijft voor een match, en uiteindelijk toch niet mee kan, dient het ticket betaald te worden tenzij we het nog hebben kunnen verkopen.
We hebben ondertussen 978 leden in onze facebook groep, een zeer mooi aantal waar we eigenlijk nog te weinig mee doen. We zullen deze pagina in de toekomst meer gebruiken om aankondigingen te doen of foto's te plaatsen. Alle bronnen die we hebben om extra volk mee te krijgen moeten we aanspreken.
Verder wordt er ook aan gedacht flyers te maken met reclame van onze club die we dan in winkels kunnen neerleggen. Ook posters voor bv in het Pannehof gaan gemaakt worden, aangezien dit toch het voetbalcafé bij uitstek is, hopen we ook hier nog nieuwe leden te kunnen vinden.

Heidebloem
De Racing Devils hebben een afspraak bij Heidebloem voor alle matchen een bus in te leggen. We krijgen hierdoor een voordelige prijs, die elke wedstrijd vast ligt onafhankelijk van de afstand. Vermoedelijk kunnen hier andere maatschappijen onmogelijk onder gaan, waardoor we graag met Heidebloem willen verderwerken. Wel zal eens gehoord worden bij andere clubs hoeveel zij voor de bus betalen.
Er is natuurlijk het jammerlijk voorval gebeurd tijdens de verplaatsing naar Oostende in de Play Offs. Volgens Heidebloem waren er een aantal vernielingen in de bus waar we toch een aanzienlijke factuur voor ontvangen hebben. Dit moet ten alle koste vermeden worden in de toekomst. We willen dan ook vragen aan iedereen om defecten in de bus die er al zijn bij het opstappen meteen te melden, zodat deze niet onterecht aan ons aangerekend worden. Ook bekijken we hoe we deze kosten kunnen recupereren als er een andere club met ons mee rijdt die mogelijk verantwoordelijk is voor de schade.
Indien er problemen zijn met andere clubs tijdens een verplaatsing, gelieve dit te melden aan het bestuur alvorens het escaleert zoals tegen Oostende!!

Barbecue
De Racing Devils houden elk jaar hun barbecue de 2e vrijdag van juli aangezien we dan alle voorzieningen van Kermis Pannehof kunnen gebruiken. Nu Ber er niet meer is, zijn die voorzieningen nog meer nodig dan ooit tevoren. Het wordt een hele karwei om de tenten, bbq, tafels etc van Ber naar Lanaken te krijgen en op te zetten. We zijn met Kenny overeengekomen dat we zijn tenten, tafels en stoelen mogen gebruiken die dan toch reeds opgesteld staan voor het kermisweekend. Dit is een bijzonder groot gemak wat we niet links kunnen laten liggen. Het heeft dus wel als gevolg dat de barbecue reeds komende vrijdag 8 juli moét doorgaan. We beseffen dat dit zeer kortdag is, waardoor velen misschien niet meer kunnen waarvoor onze excuses. Naar volgend jaar zullen we dit zeker eerder op voorhand vastleggen. Prijzen zijn zoals elk jaar 15€ voor vaste leden, 20€ voor losse leden, 25€ voor niet leden.
Jean en Irma deden een bijzonder geste en willen ons de barbecue sponsoren tot groot jolijt van de aanwezigen! We kunnen jullie niet genoeg bedanken hiervoor, dit helpt ons alweer een heel stuk vooruit in de opbouw van reservekapitaal!

Tony Greco Cup
Op zondag 24 juli organiseert het OSV van KRC Genk de eerste TONY GRECO CUP. Een kleinveld voetbaltornooi voor supportersclubs en abonnees van KRC Genk. Elke ploeg bestaat uit min 4 veldspelers en 1 keeper. We starten om 10u in 2 poules, 1 poule voor de supportersclubs en 1 voor de abonnees. De beste twee van elke poule spelen een halve finale waarna de beste van elke poule het tegen elkaar opneemt voor de finale op het A-plein. (rond 15u). Net als vorig jaar zal er ook een bbq plaats vinden maar daarover informeren we volgende week meer. Inschrijven moet voor woensdag 20 juli.
Er waren reeds enkele geďnteresseerden (Brenda, Tom, Dario...). Graag zouden we nog enkele spelers vinden die mee willen doen! Laat zeker iets weten indien je interesse hebt.

Varia
Er werd de vraag gesteld of we misschien nog eens kledij van de Racing Devils gaan maken. Eventueel ook eens iets chiquers dan een t-shirt of pull, bijvoorbeeld een polo. Dit wordt verder onderzocht.
De prijs van een tournee, moet dit een vast bedrag zijn, of afhangen van het aantal supporters in de bus? Wordt vervolgd...


Rond 23u werd de vergadering afgesloten, bedankt voor jullie aanwezigheid! We gaan er een super seizoen van maken met hopelijk enkele leuke Europese verplaatsingen!!


Reacties

30 June 2016 om 18:54
eerst en vooral proficiat aan de nieuwe bestuursleden en Glenda blij dat je erbij bent ook een proficiat aan de nieuwe voorzitten dat wil dus zeggen vincent niet meer boven het lipje scheren he
graag wil ik wel met de racingdevils mee voetballen de 24st juli
de bbq haal ik jammer genoeg niet omwille inzetten verlof op mijn werk is zoals jullie zelf zeggen is wel kort he
wat jammer is had gehoopt rond de verjaardag van ber maja
ik zal ook mijn steentje bijdragen waar ik kan
ale racingdevils we gaan ervoor

05 July 2016 om 22:56
Proficiat met het nieuwe bestuur en Brenda, dit is het mooiste aandenken aan je papa, van hier boven kijkt hij en ziet dat het goed is.

Plaats reactie:

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen!


Indien u nog geen account heeft, of uw logingegevens niet meer kent, klik rechtsboven op registreren of inloggen (daar kan u uw gegevens opnieuw opvragen).