Genk-Lokeren 1-2

Sunday 04 December 2016 om 23:25

De 6-0 op Oostende amper 7 dagen geleden was blijkbaar geen reden voldoende voor de spelers om eens voor de spiegel te gaan staan. Opnieuw werd er niet de minste vorm van inzet getoond, onvoorstelbaar wat voor een mentaliteit deze ploeg heeft. Bon, het wordt dus Play Off 2. Wetende dat je sowieso alle uitmatchen verliest, is dat stilaan mathematisch een feit.

Die PO2 is dus hervormd, waardoor we tegen 2e klassers gaan uitkomen. Achja kunnen we nog eens zingen "wij gaan naar 2e klas..."

Uitleg play off 2 :
- play-off 2 tussen de nummers 7 tot en met 15 van het kampioenschap, aangevuld met maximaal drie ploegen uit de afdeling Profvoetbal 1B.
- het nummer 16 uit de eindrangschikking daalt naar de afdeling Profvoetbal 1B.
- de vroegere play-off 3 is afgeschaft. 

* Nieuw in play-off 2:
- play-off 2 wordt gespeeld in twee reeksen van maximaal zes clubs.
- Reeks A is samengesteld uit de 7de, 9de, 12de en 14de gerangschikte van 1ste nationale, aangevuld met de 1ste en 3de geplaatste club van de afdeling Profvoetbal 1B.
- Reeks B is samengesteld uit de 8ste, 10de, 11de, 13de en 15de gerangschikte van 1ste nationale, aangevuld met de 2de geplaatste club van de afdeling Profvoetbal 1B. 

- In deze reeksen A en B wordt een competitie van 10 wedstrijden gespeeld, vijf heen- en terugwedstrijden. 

- De winnaars van de reeksen A en B spelen (voor zover zij over een Europese licentie beschikken), een testwedstrijd op het veld van de club die het hoogst is geëindigd in het reguliere kampioenschap.
- Indien de winnaar van poule A of B geen Europese licentie kreeg wordt die club vervangen door de club die het best geklasseerd staat én over een Europese licentie beschikt.
- De winnaar van de testwedstrijd (met eventuele verlengingen en strafschoppen) tussen de winnaars van de reeksen A en B is de winnaar van play-off 2.
- Deze winnaar van play-off 2 speelt nog een testwedstrijd tegen een club uit play-off 1, meer bepaald een club die mogelijk recht heeft op het laatste ticket voor een Europese competitie.
- De winnaar van deze laatste testwedstrijd krijgt ook het laatste ticket voor de Europese competities. 


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht.

Plaats reactie:

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen!


Indien u nog geen account heeft, of uw logingegevens niet meer kent, klik rechtsboven op registreren of inloggen (daar kan u uw gegevens opnieuw opvragen).