Genk-Gent 1-2

Saturday 27 November 2010 om 00:44

Genk speelde vanavond tegen Gent, dat het een moeilijke match zou worden, was voorspelbaar, maar dat we tegen een bijzonder onsportieve ploeg gingen spelen was niet verwacht.

Genk kwam al gauw 1-0 voor via een kopbal van Joneleit. Door het slordige spel gaf Genk 2 goals weg, de eerste een owngoal van Carlos, bij de 2e werd er te makkelijk door de verdediging heen gegaan. Geen al te beste 1e helft van Genk.

De 2e helft werd dat helemaal anders, vanaf de eerste seconde ging Genk er helemaal voor en dat leverde veel kansen op. Helaas werd het spel continu vertraagd door het meest onsportieve voetbal dat er sinds zeer lang te zien was in de Cristal Arena. Jorgacevic alleen al heeft minuten gewonnen, helaas werd dit pas diep in blessuretijd bestraft door de scheids. Genk had kansen om ruim te winnen, maar gescoord werd er niet meer. De overwinning van Gent was niet alleen onverdiend op basis van het spelbeeld, maar zulk anti-voetbal zou eerder bestraft moeten worden dan dat het punten kan opleveren.